Audi TT Club - Forum

Nieuw hier? Stel jezelf dan even voor aan de andere forum gebruikers
(Berichten van technische aard of problemen alleen plaatsen waar het thuis hoort)
door Nuvolari
#91352
Hallo, ik rij sinds een 2-tal jaar een Audi TT 1.8 T (180 pk) roadster in Avus-zilver uit 2006. De auto is uitgerust met het zogenaamde Titaan-pakket (spiegelkappen in donkergrijs, evenals de wielen) en heeft enkele leuke opties zoals zwart lederen zetels incl. goed werkende stoelverwarming, een elektrisch windschot en Xenon-koplampen.
Het was oorspronkelijk een Duitse auto en deze werd in 2015 naar België gehaald door een liefhebber van wie ik de wagen dan 2 jaar geleden bij een km-stand van 147.000 overgekocht hebt. Hij liet de distributieriem vervangen, schilderde de remklauwen in het rood, monteerde een derde stoplicht en bouwde de asbak om tot een USB-poort. Actuele km-stand 153.000. Ikzelf gebruik hem als 2e auto en haal hem enkel bij goed weer buiten.
Na de aanschaf in 2019 kreeg hij een volledig nazicht en groot onderhoud. Oa. het deurslot diende toen te worden hersteld (raam ging niet meer naar beneden bij openen van het portier aan bestuurderszijde), achterruitverwarming was stuk, het oliecarter werd vervangen (de schroefdraad was volledig versleten) en er werden enkele ontbrekende schroefjes/clipjes opnieuw aangebracht, ...
Nadien heb ik de originele radio concert laten vervangen door een exemplaar van Kenwood met de mogelijkheid om via bluetooth muziek te kunnen luisteren en ook handsfree te kunnen bellen.
Er blijft wel een probleem met de radio-ontvangst, die van in het begin niet OK was (ruis in het signaal). Ik dacht aan de antenne of de verbinding van de antenne (antennevoet) met de kabels. Een autoradio-specialist wilde me helpen maar brak daarbij de antenne uit de antennevoet af. Blijkt dat zowel de antennevoet als de antenne vrij prijzig zijn én moeilijk te vinden. Heeft iemand suggesties over hoe ik dit best kan herstellen? Zoeken naar onderdelen van een sloopauto? Zijn er hier goeie websites voor?
Ik voeg enkele foto's toe van de auto :-)
Fijne kilomeTTers gewenst iedereen! :-)
Audi_TT_nuvo_7.jpg
Audi_TT_nuvo_6.jpg
Audi_TT_nuvo_4.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Peter

Hoi Peter Prachtige auto en ook een mooie kleur st[…]

Marc

Misschien kan ik een vraag stellen aan de TT speci[…]

koeling

Na het starten van de motor loopt de temperatuur ([…]

Cabrio dakslot links

Artikel 8N7871443 Kan iemand mij hieraan helpen?[…]

water onder de voorstoel mat.

hallo audiforum ik heb water onder mijn voorstoe[…]

Els stelt zich voor

Beste forumleden, Sinds 2017 ben ik de eigenaar va[…]

Maikel stelt zich voor

Hoi Maikel, Ondertussen al wat aan de Audi TT kun[…]

Kan als een van e banden ec ht spanningsverlies he[…]