Audi TT Club - Forum

Problemen? Wellicht kan iemand je helpen
Forumregels: Wil je lid worden? Word dan snel Club Member!
Kijk in de Clublid website voor meer informatie.
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#88638
Beste TT-kenners,

Sinds kort is er een storing ten aanzien van mijn linker knipperlichten. Er verschijnt bij het starten van de auto een foutmelding in het BIS (een oranje lampje) en hij geeft aan dat het linker knipperlicht achter niet werkt. Bij het richting aangeven naar links hoor je dat de 'knipper' sneller tikt dan bij richting aangeven naar rechts (die klinkt normaal). De knipperlichten werken wel allemaal, alleen lijkt het of de linker knipperlichten (zowel voor als achter) er net wat anders uitzien dan normaal.

Omdat het zowel om voor als achter lijkt te gaan, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de lampjes zelf niet kapot zijn, maar dat er ergens een contact, kabeltje of iets dergelijks los zit.

Ik ben van plan om binnenkort naar de Audi dealer te gaan om er naar te laten kijken. Het zou erg fijn zijn als er hier op het forum mensen zijn die dit wellicht ook hebben meegemaakt en ook weten wat de oorzaak is. Dit scheelt waarschijnlijk in de kosten.

Alvast heel veel dank voor jullie hulp!
#88644
Hier even rondneuzen opt forum zal je leren dat het hoogstwaarschijnlijk de bekende stekkeraansluiting zal zijn (linksachter koplampunit stekker)
Demonteren (2min),corrosie wegpoetsen en aansluiting reinigen, klaar en.... Gratis !
#88669
Ik heb het bovenstaande bij de garage laten proberen. Helaas lijkt er bij mijn auto iets anders aan de hand. Namelijk de stekker die vanuit de auto zelf naar het achterlicht gaat en de aansluiting daarop in de achterlicht unit zijn niet goed meer.

Ik ben nu van plan om een andere achterlicht unit te laten monteren. Als ik kijk om deze te kopen zit daar voor zover ik kan zien geen stekker bij die vanuit de auto zelf naar het achterlicht gaat.

Weet iemand misschien of deze stekker los te koop is en zo ja, welk onderdeelnummer dit betreft (of nog beter, een link waar ik dit onderdeel kan bestellen)?

Alvast veel dank voor jullie hulp!
#88679
Hmmm ?
Stekker zó slecht dan ??
Lijkt me ingrijpend om voor een stekker aansluiting een nieuwe unit te kopen...
Hebt u deze met eigen ogen gezien die stekker ? (Foto?)
En uiteraard zit bij een uinit enkel de aansluiting aan de kant van de lampen zeg maar. Stekker auto zelf zal los te verkrijgen zijn om deze te vervangen.
#88695
@Miel:

Ik heb gekeken toen ze de achterlamp gedemonteerd hebben en de stekker is aan beide kanten (zowel die vanuit de auto zelf komt als de aansluiting waar deze in de achterlichtunit ingeplugd wordt) slecht. Het lijkt er op dat er eerder aan geknutseld is en dat dit niet zo goed is gegaan.

Volgens de garage is het alleen mogelijk om een hele nieuwe achterlichtunit te bestellen.

Als iemand weet wat b.v. het onderdeelnummer is van de stekker dan zou ik daar al mee geholpen zijn. Een achterlichtunit kan ik wel vinden, maar de stekker vooralsnog niet.
#88737
Had het bij mn vorige TT ook zitten, heb het toen ook met de light- versie van deze fix kunnen oplossen, benieuwd of het bij huidige ook nog eens komt. Zowiezo bij lampvervanging eens checken.
#88790
Het probleem is inmiddels opgelost. Omdat ik de auto verkocht heb en deze zonder storingen aan de koper wil overdragen, heb ik bij de Audi dealer een nieuwe achterlicht unit en stekker laten inbouwen. Niet goedkoop maar wel effectief.
Even voorstellen

Hallo allemaal. Guido, 54 jaar uit Limburg. Ik rij[…]

Even Voorstellen

Goedemiddag, Ik ben Marcel en ben sinds kort in h[…]

Regelmatig valt de hendel om mijn dashboardkastje […]

Even voorstellen

Gefeliciteerd met de TT het is idd een leuke sport[…]

Even voorstellen :-)

Hallo Dina Gefeliciteerd met de TT het blijft gewo[…]

Zoekertje

Beste Tt liefhebbers, Ik ben nog niet in het bez[…]

Multieriem verdwenen Audi TT Mk1

Hoi Jelle Bij de Audi dealer betaal je tegenwoordi[…]

Even voorstellen

Hallo ik ben Jelle Ik kom uit Bolsward (Frieslan[…]