Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 23 februari 2005 11:18

Audi TT Quattro 2005 Sport

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De 7 jaar oude Audi TT begint al aardig op leeftijd te raken. Audi probeert de Coupé met de quattrosport nieuw leven in te blazen. De nieuwe uitvoering heeft minder gewicht en méér pk’s. 

 

Voor de Audi TT quattro sport is gekozen voor de 1,8-liter turbomotor. Voor de coupé levert hij 240 pk een maximaal koppel van 320 Nm. De Audi kan er in 5,9 seconden mee van 0 naar 100 en heeft een topsnelheid die volgens de fabrikant tegen de 250 km/h loopt. 
Ten opzichte van de normale 1,8-liter turboversie met 225 pk, is de TT quattro sport 75 kg lichter. Het totale gewicht komt daarmee op 1.390 kg ofwel 5,8 kg per pk. De quattro sport heeft wat techniek geleend van de TT 3,2 V6. Het achterste deel van de bodem is van de 6-cilinder geleend. Hierdoor kan de accu van voren naar achteren worden verplaatst wat de gewichtsverdeling ten goede komt. 
Standaard is de quattro sport voorzien van het S-line-pakket. Dat houdt in dat de auto onder meer sportievere bumpers en spatborden heeft. Aan de achterzijde zit een diffusor en 2 opvallende zwarte uitlaatpijpen. De snelle TT staat op 18 inch wielen. In het interieur is alcantara en lederen bekleding. Op het handschoenenkastje is een speciale badge te vinden. De quatrro sport is niet bestemd voor de Nederlandse markt.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1113 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 10:20

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.