Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
zondag, 17 september 2006 11:34

Snelle Audi's TT op komst

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Audi beraadt zich op de komst van snelle varianten van de nieuwe TT. Het topmodel zou zich zelfs kunnen wagen in het territorium van de Porsche Cayman S.
 
De tweehonderd pk sterke 3,2-liter V6 quattro trekt op het moment bij de nieuwe Audi TT de kar. Daar komen in de toekomst snellere varianten bij. De Duitse pers meldt dat volgend jaar de 2,0-liter TFSI motor uit de S3 ook een plaats krijgt in de TT – dan levert hij echter geen 265 maar 280 pk. De TT-S, zoals de snelle versie gaat heten, kan in zo’n 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u.
De allersnelste TT wordt de RS. Daarin komt een 2,5-liter vijfcilinder die het tot 350 pk schopt. Die komt anderhalve centimeter lager bij het asfalt, krijgt aangepaste besturing en een DSG-versnellingsbak. De TT-RS komt daarmee flink in het vaarwater van de Porsche Cayman S.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1042 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:44

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.