Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 09 januari 2008 12:31

Voorlopige Audi TT-topper toont gezicht in Detroit

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dit is ‘m dan: de langverwachte TT-S waarmee Audi auto’s als de SLK 350 en de Nissan 350Z nog meer het leven zuur wil maken. Deze (voorlopige) topper van het TT-gamma beleeft z’n primeur op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit.

 

 
De TT-S krijgt de bekende 2,0-liter TFSI motor onder de kap. In de basis-TT levert de motor 200 pk, maar door de nodige aanpassingen pompt het blok er in de TT-S 272 pk uit. Inderdaad, dat is ‘toevallig’ precies evenveel als de V6 uit de Mercedes SLK 350 produceert. Het maximumkoppel van de Audibedraagt 350 Nm.
Hiermee heeft de TT-S meteen de allersterkste versie van de 2,0-liter turbomotor onder de kap. Tot nu toe was de Audi S3 met z’n 265 pk de sterkste auto van de Volkswagen Groep met deze motor. Zoals het een snelle Audi betaamt, verdeelt de TT-S de kracht over alle vier de wielen. De auto sprint in 5,2 seconden naar 100 kilometer per uur, de topsnelheid is begrensd op de onvermijdelijke 250 kilometer per uur.
Met name de voorkant is anders dan die van de huidige TT’s. Zo wijken de grille en de uitsparingen voor de mistlampen af van die van z’n goedkopere broertjes. Uiteraard ontbreken de zilverkleurige buitenspiegels en de TT-S-logo’s niet op de auto. Ook als je rijdt, zie je dat je ‘premium’ onderweg bent, dankzij een andere klokkenwinkel en een afwijkend stuurwiel, vergezeld van de onvermijdelijke TT-S-logo’s.
De Audi TT-S wordt in juli in de showrooms verwacht. Wat de meerprijs ten opzichte van de 22 pk minder sterke TT 3.2 V6 is, wordt later dit jaar bekend.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1077 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:41

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.