Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 27 februari 2008 09:14

Verstuik je tong niet: TT TDI

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi loopt voorop waar het gaat om dieseltechniek, ga maar kijken op Le Mans. Dat spreekt het voor zich dat stokpaardje TT ook eens wordt voorzien van TDI-techniek. En hier is –ie dan: de TT 2.0 TDI.

 

 
Met de huidige stand van dieseltechniek kan een TDI in een sportieve coupé natuurlijk best.Audi gaat ook de uitdaging aan en lepelt de 170 pk sterke commonrail TDI in de TT. Hij heeft een maximale trekkracht van 350 Nm. Een gemiddeld brandstofverbruik van 5,3 liter op 100 km kom je ook niet vaak tegen in het segment van de TT.
De topsnelheid van de Audi TT 2.0 TDI ligt op 223 km/u voor dequattro de lichtere voorwielaangedreven variant doet 226 km/u de sprint van 0 naar 100 gaat in 7,5 seconden voor de voorwielaandrijver. De quattro heeft eentiende langer nodig. Om de groene geesten gerust te stellen: deze TT TDI stoot 144 gram CO2 per kilometer uit. De TDI is er ook voor de roadster. Die haalt 223 km/u en doet de obligate sprint in 7,7 seconden. Daar heeft menigebenzine-concurrent dus nog een stevige dobber aan.
Audi heeft het gewicht van de 2+2 gering weten te houden. Een TT met een vast dak legt 1.370 kilo op de schaal, de roadster is 1.415 kilo. Standaard staat de auto op 16 inch wielen en in het interieur zijn aluminium accenten. Het stuurwiel is met leder bekleed.
Wanneer de TT TDI in Nederland arriveert en wat hij kost, is nog niet bekend.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1160 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:40

Afbeelding galerij

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.