Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 16 februari 2009 10:22

RS wordt snelste Audi TT ooit

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Nog even en de wereld maakt kennis met de Audi TT RS. Het snelste model van dit type ooit. Engelse hobbyisten knutselden voorafgaand aan de presentatie van Audi al deze teaser in elkaar.

 
Op de Autosalon van Genève wordt de Audi TT RS onthuld. Liefhebbers kunnen niet wachten op de snelste TT ooit en strooien nu ook zelf de teaser-foto's de wereld in. Deze komt van een Engels TT-forum.
Audi rept nog met geen woord over welke motorisering en hoeveel pk we mogen verwachten. Al heeft Audi het wel eens over een vijfcilinder turbomotor gehad. Dat zou een geheel nieuwe krachtbron moeten zijn.
In de VS maakt Volkswagen al gebruik van een 2,5-liter vijfcilinder. Die zou wel eens kunnen worden opgesierd met twee turbo’s en zo als basis kunnen dienen voor de TT RS motor. Het mooiste scenario is als de mannen van Quattro GmbH ‘m opboren tot zo’n 350 pk – en dat moet mogelijk zijn. Hij wordt natuurlijk behangen met vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak. De zestraps S-tronic (DSG) voor dwarsgeplaatste motoren kan in de kast blijven, want die kan een dergelijk vermogen niet aan. Verwacht de snelste der TT’s in het derde kwartaal van 2009 bij de dealers. Leuke speculatie: de motor voor de TT RS is ook de krachtbron die de nieuwe generatie S3 krijgt.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1869 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.