Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
zaterdag, 21 februari 2009 10:26

340 pk voor Audi TT RS

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Stukje bij beetje vinden we de informatie over de Audi TT RS. Inmiddels hebben we de eerste foto’s waarop de auto in zijn geheel te zien is en zijn de belangrijkste specificaties bekend.

 
De Audi TT RS maakt de tongen los. Eerder deze week konden we al wat detailfoto’s laten zien en Audi slingerde zelfs al een geluidsfragment van de snelste TT ooit de wereld in. Nu hebben we de eerste foto’s en de belangrijkste gegevens.
De TT RS levert 340 pk en kan in ‘minder dan vijf seconden’ van 0 naar 100 km/u. Zoals verwacht is de motor een 2,5-liter vijfcilinder met turbo. De maximale trekkracht van de 2,5-liter TFSI is 450 Nm. De topsnelheid is begrensd op 280 km/u. Verder kunnen we al melden dat de auto een handgeschakelde zesversnellingsbak heeft en natuurlijk is er quattro-aandrijving. Natuurlijk hebben de mensen van Quattro GmbH het onderstel aangepast op de superkracht en hebben de remschijven een diameter van liefst 18 inch.
Begin volgende maand onthult Audi de top-TT op de Autosalon van Geneve. Wordt vervolgd dus.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1989 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.