Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 03 maart 2009 10:50

De Adi TT RS is definitief los!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi had ‘m tot op de persdag van Genève onder de pet willen houden, maar de internet-tamtam gooide bij de TT RS roet in het eten. Nu is –ie officieel, en dus hebben we alle details voor u.

 
De TT RS krijgt de beschikking over een vijfcilinder turbomotor met een cilinderinhoud van 2.480 cc. Het blok levert een vermogen van 340 pk, dat via een nieuwe zesversnellingsbak naar alle vier de wielen gaat. Het maximumkoppel bedraagt 450 Nm. De vijfcilinder stelt de super-TT als Coupé in staat tot een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in 4,6 seconden. De Roadster heeft 0,1 seconde extra nodig voor dat zelfde kunstje. 
De topsnelheid van de TT RS is afgeregeld op 250 kilometer per uur. Indien gewenst kan Audi de topsnelheid afregelen op 280 kilometer per uur. De Coupé weegt 1.450 kilogram, de Roadster brengt 1.510 kilogram in de schaal. Daarmee hebben ze een gewichts-/pk-verhouding van respectievelijk 4,3 en 4,4 kilogram per pk. Audi heeft het leeggewicht weten te drukken door het gebruik van veel aluminium en het Audi Space Frame principe.
 
Sport-knop
Het gemiddeld verbruik van de TT RS ligt op 9,2 liter per 100 kilometer voor de Coupé en 9,5 liter per 100 kilometer voor de Roadster. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste aspect van een TT RS. De potentiële koper zal meer geïnteresseerd zijn in de Sport-knop, die voor een betere gasrespons en een sportiever uitlaatgeluid zorgt.
Standaard ligt de TT RS 10 millimeter dichter bij het asfalt. Standaard krijgt de RS 18 inch lichtmetaal mee, maar optioneel behoren ook 19- of zelfs 20-inch wielen tot de mogelijkheden. Achter het lichtmetaal bevinden zich vóór remschijven met een diameter van 370 millimeter, achter is dit 310 millimeter.
 
Levering in de zomer
Naast de wielen is er meer dat de TT RS onderscheidt van de mindere TT’s. De voorspoiler mondt uit in een splitter, de luchtinlaten hebben diamantvormige inzetten en er is een grille met matte aluminium-look. Achter zijn er de twee karakteristieke ovale uitlaatpijpen, een opvallende achterspoiler en een diffusor. De RS komt in acht kleuren, waarvan er vier exclusief voor dit model zijn: Daytona Gray, Mugello Blue, Sepang Blue en Suzuka Gray.
De Audi TT RS beleeft z’n publieksdebuut op de Autosalon van Genève. Vanaf maart kunnen de kopers hun orders plaatsen en in de zomer vinden de eerste exemplaren hun eigenaar.
Lees 1207 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.