Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 09 september 2009 11:03

ABT tilt Audi TT RS naar R8-niveau

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met een Audi TT RS is het zeker niet behelpen, maar bij Abt vinden ze dat er best nog wat meer kracht uit de turbomotor kan worden gehaald. Vandaar dat de tuners uit Kempten nu met een ultieme versie van de ultieme TT komen, eentje die zelfs de R8 flink laat zweten.

 
Abt is bijzonder trots op z’n TT RS en noemt de auto zelfs ‘een moderne interpretatie van de ur-Quattro’. De tuner neemt de 2,5-liter vijfcilinder turbomotor van TT RS flink onderhanden. In de standaardversie bedraagt het vermogen al 340 pk, maar in de creatie van Abt stijgt het vermogen naar een R8bedreigende 420 pk. Het extra vermogen is het resultaat van een speciale intercooler en een ander motormanagement.
Het gevolg is een stoplichtsprint naar 100 kilometer per uur in 4,3 seconden. De topsnelheid is met 282 kilometer per uur wel lager dan die van de R8. Abt maakt dit voor z’n fans enigszins goed met de typische Abt-wielen en een speciale bodykit.
Abt laat z'n TT RS voor het eerst zien op de IAA in Frankfurt. De tuners laten ook een opgefokte R8 V10 zien.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1030 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:37

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.