Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
zaterdag, 21 november 2009 11:08

Voorspuwende Audi TT RS van MTM

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Er zijn de afgelopen maanden al flink wat opgevoerde TT’s RS verschenen. Volkswagen Groep-tuningsspecialist.MTM kon dus niet achterblijven. MTM slaat nu terug met een supersterk exemplaar.

 
De Audi TT RS is in standaardtrim al geen stakker met z’n 340 pk, maar de creatie van MTM doet er een flinke schep bovenop. Het vermogen van de vijfcilinder turbomotor komt na de tuningsbehandeling namelijk uit op 424 pk, 84 meer dus dan het origineel. Het koppel stijgt naar 560 Nm, een toename van 110 Nm. Met deze waarden troeft MTM de jongens van Abt af, maarAvus Performance weet nog meer pk’s uit de vijfcilinder te peuteren.
De extra pk’s en newtonmeters zijn het resultaat van een nieuw motormanagement en een ander uitlaatsysteem. Dat zorgt niet alleen voor meer kracht, maar ook voor een imposanter uitlaatgeluid.
De sprint naar 100 kilometer per uur kost de MTM TT RS 4,2 seconden. De topsnelheid ligt op 297 kilometer per uur. Natuurlijk houdt MTM het niet bij motortuning alleen. Het bedrijf kan de TT RS ook verlagen en voorzien van grotere remmen. 19- of zelfs 20-inch Bimoto-wielen maken deze verder opvallend ingetogen creatie af.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1163 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.