Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
donderdag, 02 september 2010 11:18

ABT Audi TT RS met ruim 500pk!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met een vermogen van 340 pk is een Audi TT RS al niet misselijk, maar ABT denkt dat daar nog wel wat bij kan. Daarom heeft ABT heeft een opvoerset voor de vijfcilinder turbo van de Audi TT RS geproduceerd, die leverbaar is in twee varianten.

 

De eenvoudigste opvoerkit van deTT levert al 420 pk, evenveel als de R8 4.2 FSI biedt. Met deze tuningkit accelereert de ABT van 0-100 km/u in 4,3 seconden. De topsnelheid ligt op 282 km/u. Voor wie nog meer wil is er een nog krachtiger variant beschikbaar: de ABT Power S. Met een vermogen van 501 pk klaart deze versie de 0-100 km/u sprint in slechts 4 seconden. De topsnelheid ligt bij deze versie op 292 km/u. Hierbij horen natuurlijk 20-inch BR- en CR lichtmetalen wielen. Ook is er een ABT CR Superlight 19-inch lichtmetalen wiel verkrijgbaar. Christian Abt, de baas van ABT, benadrukt dat de auto zich ook goed leent voor een rustig ritje. 

Lees 1879 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.