Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 05 januari 2011 11:25

Audi prijst TT RS met S-Tronic

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Tot nu toe betekende de keuze voor een Audi TT RS automatisch een keuze voor een handbak, maar de importeur heeft nu ook een versie met S-Tronic transmissie in de prijslijst opgenomen.

 
De Audi TT RS S-Tronic is er als Coupé vanaf 76.905 euro. Dat is 2.005 euro meer dan de handgeschakelde versie kost. De Roadster kost minimaal 80.345 euro. Elke Audi TT RS beschikt standaard over elektrische stoelverstelling (inclusief lendensteunen), stoelbekleding van alcantara/leder en een licht- en regensensor. De S-Tronic transmissie is een automaat met dubbele koppeling; de bak kan zelf voor het schakelen zorgen, maar de bestuurder kan ook flippers achter het stuur gebruiken om zelf de regie in handen te nemen.
De Audi TT RS-modellen zijn ook leverbaar in Pro Line-uitvoering. De standaarduitrusting is dan uitgebreid met een diefstalalarm, Bose Surround Sound, parkeerhulp achter en een Audi radio/DVD-navigatiesysteem. De TT RS Pro line Coupé kost minimaal 80.555 euro, voor de Roadster moet je minstens 83.995 euro bij de dealer achterlaten.
Ook de TT RS met S-Tronic heeft de beschikking over een 340 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder turbomotor en daarmee deelt hij de aandrijflijn helemaal met de RS3. De S-Tronic transmissie heeft zeven versnellingen en dat zorgt voor een lager verbruik dan bij de handbak. De TT RS S-Tronic heeft 8,4 liter benzine per 100 km nodig, de handgeschakelde versie heeft 9,2 liter nodig voor die afstand. De sprint naar 100 km/h is met 4,3 seconden juist een fractie sneller. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Tegen meerprijs tilt Quattro GmbH deze naar 280 km/h.
Lees 1286 keer

Afbeelding galerij

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.