Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
vrijdag, 10 februari 2012 11:34

Net dat beetje meer: Audi TT RS PLUS

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor wie de TT RS nog steeds niet snel genoeg is, heeft Audi nu de overtreffende trap in de aanbieding: de TT RS Plus.

 

Het 'Plus' in de naam verwijst onder meer naar het vermogen: de TT RS krijgt er als Plus 20 pk bij en zodoende komt het totaal op 360 pk. De sprint naar 100 km/h kost 4,1 seconde met S-Tronic (handbak: 4,3 seconde) en de topsnelheid is 280 km/h.

De TT RS Plus Coupe weegt 1.450 kilogram. Een High Performance remsysteem en 19-inch vijfspaaks 'Rotor' wielen behoren tot de standaarduitrusting. De Plus onderscheidt zich van de gewone TT RS door gepolijst antraciet op de single-frame grille met een rand in aluminium-look. De buitenspiegelkappen zijn van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP). Op de transmissiepook bevindt zich een ring in alu-look met een TT RS Plus badge.

De Audi TT RS Plus debuteert op de Autosalon van Genève. Het is nog niet bekend wanneer de auto precies naar Nederland komt.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1392 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.