Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 14 februari 2012 11:36

Testmodel nieuwe Audi TT helder in beeld

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De TT is intussen wel toe aan vernieuwing. Audi is daar druk mee, getuige deze beelden van onze spionagefotograaf.

 

 

Eerder spotten we deze derde generatie van een afstandje, dit keer hebben we ‘m voor het eerst op volle scherpte. Het gaat om een zogenoemde mule, met de body van de huidige TT. Laat je daar echter niet door foppen, want onderhuids is dit een gloednieuwe Audi. De auto staat op het MQB-platform van Volkswagen, dat ook gebruikt wordt voor de aankomende AudiA3 en de volgende generaties van de Volkswagen Golf en Seat Leon. Wat opvalt is de langere wielbasis, doordat de voorste as naar voren is opgeschoven.

We verwachten vooral de bekende motoriseringen terug te vinden in het vooronder van de nieuwe TT, met een variatie aan TFSI-motoren. Dank daarbij aan de 1.8 met 170 pk, de 2.0 met 210 pk en de 2.0 met 272 pk – in de TTS, welteverstaan. De terugkeer van een extra snelle TT RS en een TT met dieselmotor sluiten we ook niet, net zoals de mogelijkheid om in het kader van downsizing een kleinere benzinemotor te bestellen. We verwachten dat de introductie van de nieuwe TT nog minstens anderhalf jaar op zich laat wachten.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1413 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:36

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.