Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 05 november 2012 11:41

Nieuwe Audi TT terug naar de basis

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sinds 2006 staat de tweede generatie van de Audi TT al in de showrooms. Voor 2014 staat de opvolger gepland, en die gaat terug naar de basis die gelegd is door de eerste TT uit 1998.

 

Dat weet de autonieuwssite Autocar te melden. Volgens Autocar hebben welingelichte bronnen wat hints gegeven over de aanstaande sporter van Audi. De coupé uit Ingolstadt zou teruggrijpen naar de eerste AudiTT uit 1998. Het opvallende maar relatief eenvoudige design van de pionier-TT zal grote lijnen zijn weg vinden naar het nieuwe model, dat voor 2014 op de planning staat.

Naar verluidt krijgt de sportieveling een grotere spoorbreedte, die het weggedrag van de coupé ten goede moet komen. Wat afmetingen betreft moet de nieuweling weinig groeien ten opzichte van het huidige model. De TT komt op het nieuwe MQB-platform te staan, waardoor hij een langere wielbasis en een korte overhang aan de voorkant krijgt. De bronnen melden verder dat Audi zijn pijlen specifiek op de Cayman van Porsche richt. Voor een dynamischer weggedrag wordt er een hele rits aluminium onderdelen naar de productielijn van de TT gesleept.

Verder kunnen we de zeshoekige grille en scherp getekende koplampunits verwachten op de neus van de komende TT. Dat viel te verwachten, er is geen Audi meer die niet het bekende familiegezicht draagt.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1387 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.