Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 21 oktober 2013 11:52

Nieuwe Audi TT op pad met concurrentie

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Audi TT is binnenkort toe aan de derde generatie. Deze foto’s bewijzen dat de auto ondanks vele wijzigingen zijn typerende carrosserievorm behoudt.

 

De Audi TT evolueert vrolijk verder: de tweede generatie was duidelijk een doorontwikkeling van de eerste, en binnenkort lijkt er hetzelfde te gebeuren bij de introductie van alweer het derde model. Camouflage of niet: de auto op de foto’s kan alleen maar een TT zijn.

De grootste wijziging zit voor zover we nu kunnen zien in de neus. De motorkap loopt in een rechte lijn van het spatbord naar de grille, waardoor de TT lekker gemeen uit z’n ogen kijkt. De grille zelf lijkt vooral erg breed te worden, wat de agressieve uitstraling natuurlijk versterkt.

Ondanks de enkele centimeters gegroeide wielbasis ziet de auto er van opzij nog steeds erg gedrongen uit. Grappig detail: om het laatste restje twijfel over de identiteit van deze auto weg te nemen stuurt Audi hem de straat op in gezelschap van directe concurrenten Mercedes SLK, BMW Z4 en Peugeot RCZ (foto 10).

Die langere wielbasis duidt op een nieuw onderstel, en dat vermoeden klopt: de TT staat net als onder meer de Volkswagen Golf en Audi A3 op het MQB-platform. Audi heeft het nieuwe model bovendien op dieet gestuurd: de auto wordt aanmerkelijk lichter dan de huidige, die met minimaal 1.240 kg ook niet overdreven zwaar is.

Het dashboard van de auto is helaas op deze plaatjes niet te zien, maar naar verluidt gaat het instrumentenpaneel veel weg hebben het digitale exemplaar dat in concept-car Crosslane uit 2012 zat.

De marktintroductie van de derde generatie Audi TT staat gepland voor de tweede helft van 2014, dus het ligt in de lijn der verwachtingen dat we op de autosalon van Genève in maart al wat meer te zien krijgen van Audi’s nieuwe sportcoupé.  

(bron: autoweek.nl)

Lees 1481 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.