Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 20 januari 2014 11:58

Nieuwe Audi TT heeft het koud

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ook de Audi TT ontkomt er niet aan: koudetests in de sneeuw. Inmiddels weten we dat de auto veel overeenkomsten zal vertonen met de Allroad Shooting Brake.

 

De driedeurs Allroad Shooting Brake vonden we vorige week op de autoshow van Detroit. Naast een verwijzing naar een eventueel kleiner Q-model (de Q2) is deze auto ook een duidelijke preview op de komende Audi TT.

Leggen we de foto’s van het blauwe showmodel naast die van deze testauto, dan valt onmiddellijk de overeenkomende vorm van de streng kijkende koplampen op. Ook verder naar achter is de gelijkenis treffend: de motorkap loopt vloeiend over in de taillelijn, en zelfs de achterlichten van de Allroad zijn typisch TT.

Eigenlijk is het vooral de daklijn die het verschil maakt; waar de Allroad Shooting Brake zijn naam eer aandoet met een ver naar achteren doorlopende daklijn, krijgt de TT weer gewoon z’n kenmerkende bolle vorm. 

Zelfs de binnenzijde van Audi’s compacte coupé kent weinig verrassingen meer. Eerder deze maand gaf Audi zelf al een foto van het TT-dashboard vrij, en ook dat komt op wat details na precies overeen met dat van de Allroad Shooting Brake (foto 9). Audi's Z4-concurrent is dus bijna af, en dat is maar goed ook: op de autosalon van Genève in maart trekken de Ingolstadters het doek van de auto af.

(bron: autoweek.nl)

Lees 2498 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.