Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 04 maart 2014 12:12

Afgetraind: Audi TT Quattro Sport Concept

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Gisteravond kwam de nieuwe Audi TT los, vandaag presenteert het Duitse merk een lekker potent afgetraind exemplaar: de TT Quattro Sport Concept!

 

De Quattro TT Sport Concept is natuurlijk een voorproefje op een RS-achtig model. Onder de kap houdt een 420 pk sterke  2.0-liter TFSI zich schuil die 450 Nm koppel naar alle vier de wielen stuurt.

Het studiemodel legt 1.344 kilo in de schaal, waardoor elke pk slechts 3,2 kilo voor z'n rekening hoeft te nemen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de sprint van 0 naar 100 km/h. In 3,7 seconden klaar de nieuwe TT dit klusje, en daarmee is-ie sneller dan de 2,5-liter TT RS van de huidige generatie. Dat exemplaar heeft 4,3 seconden nodig voor deze sprint. Schakelen doet de Duitser met een S-tronic transmissie met dubbele koppeling.

We zien een opgedirkte TT met 20-inch lichtmetaal, behoorlijk wat spoilerwerk en een vleugel op de achterzijde. Aan de voorzijde zien we een splitter van koolstofvezel, en ook de difusser onderaan de kont is van dit lichtgewicht materiaal gemaakt. De wielkasten zijn met 3 centimeter uitgeklopt. Ook in het interieur zijn de vormgevers bezig geweest.

Het studiemodel is ontdaan van armsteunen en luidsprekers, terwijl een strook Alcantara dienstdoet als trektouw om het portier te sluiten. Kuipstoeltjes met vierpuntsgordels moeten de bestuurder op z'n plek houden en volgens Audi is het bagageruim groot genoeg voor twee racehelmen.

(bron: autoweek.nl)

Lees 2396 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.