Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
zaterdag, 22 maart 2014 12:15

HP Performance geeft Audi TT RS 500 PK

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met een Audi TT RS zit je om vermogen nou niet bepaald verlegen, toch heeft HPerformance het nodig geacht om de Duitse coupé een krachtkuur te geven.

 

In het najaar moet de hagelnieuwe Audi TT z'n gezicht laten zien bij de Nederlandse dealers, tot die tijd zullen we het met de huidige, tweede generatie van Audi's coupé moeten doen.

Om het wachten te verzachten, heeft het Duitse HPerformance de RS-versie onder handen genomen. De geblazen 340 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder weet normaal al behoorlijk raad met de Duitser. In 4,6 seconden tik-ie de 100 km/h aan, maar HPerformance vindt het vermogen maar wat karig, zo blijkt.

De tuner schroeft namelijk een grotere turbo, een ander uitlaatsysteem op de RS en ook het remsysteem van grote broer R8 GT vindt z'n weg naar de TT. Het totaalvermogen komt uit op 500 pk en 660 Nm aan koppel Prijzen en specificaties zijn nog niet bekend.

(bron: autoweek.nl)

Lees 2578 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.