Print deze pagina
dinsdag, 16 september 2014 12:35

Gereden: Audi TT MK3

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Ga er maar aan staan: een waardige opvolger voor de baanbrekende eerste generatie TT tekenen. Audi koost bij generatie twee voor een bescheiden designsprong voorwaarts. En nu lijkt de sprong naar generatie drie nóg kleiner. Lijkt, zegt Audi, want schijn bedriegt.

 

 

Je zou bijna medelijden krijgen met de designers van de derde generatie Audi TT. Ga maar na: je zit volledig gevangen in het keurslijf dat de eerste generatie TT halverwege jaren ’90 vastlegde. Vooral niet teveel afwijken van de gebaande paden, want de coupé moet wel herkenbaar blijven. En generatie twee was al niet heel verrassend, maar deze derde generatie is wel héél veilig getekend.. De wow-factor straalt er nou niet echt aan alle kanten vanaf en dat is gezien de geschiedenis van de TT toch wel een kleine aderlating.

Maar niet getreurd, want zo behoudend als de TT van buiten is, zo revolutionair is-ie vanbinnen. Geen centrale navigatie of aparte aircobediening. Nee, die laatste zit weggewerkt in de roostertjes van de uitstroomopeningen en die eerste zit recht voor je neus. En waar zitten dan je tellers? Ook voor je neus, want het gehele instrumentarium is digitaal en kan dus naar wens meters, navigatie of een veelheid aan andere data presenteren. Het is even wennen, maar door de snelheid van het systeem werkt het in de praktijk prettig.

MQB

Ook prettig is het nieuwe onderstel van de TT. Zoals een veelheid aan recente modellen uit de Volkswagen-stal staat ook deze coupé op het modulaire MQB-platform. En dat betekent meer stijfheid en een lager gewicht. In de praktijk voelt de TT bij de eerste meters behoorlijk stug. Ongetwijfeld hebben de forse wielen daar ook een aandeel in. Heel comfortabel is de TT dus niet, maar op de bochtige wegen rondom Marbella voelt de nieuwe coupe zich des te beter thuis. Niet alleen ligt de auto stabiel en zeker in de bocht, de achterkant van de auto voelt ook prettig ‘licht’. Een rijdersauto puur sang is het niet, maar de nieuwverworven dynamiek maakt de Audi tot een uitdagender auto dan-ie voorheen altijd was.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1954 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 12:38