Print deze pagina
woensdag, 01 oktober 2014 12:43

Uitgerekt: Audi TT Sportback Concept

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi heeft nog even goed naar z'n modellengamma gekeken, om tot de conclusie te komen dat er best plek is voor een vierdeurs TT. Vandaag voegt Audi daad bij het woord, en onthult aan de vooravond van de autosalon van Parijs de TT Sportback.

 

Het is als een cliché dat zich ieder jaar opnieuw lijkt te bewijzen: de Duitse merken zijn heer en meester in het vullen van gaatjes die weinigen voorheen überhaupt als potentiele niches zagen.Vorige week konden we al aan een eerste desigschets van de vierdeurs-TT ruiken - die als TT Sportback door het leven zal gaan - maar vandaag is de TT met plek voor vier dan officieel aan de wereld voorgesteld.

De splinternieuwe TT is met zo'n 29 centimeter verlengd en er zijn twee deuren toegevoegd. De achterzijde is een bijzondere mix van wat we momenteel achterop de A4's en A6'en tegenkomen, gecombineerd met de bilpartij van de TT. Dankzij z'n uitgeklopte wielkasten meet de Sportback 1.89 meter in de breedte, een kleine 6 centimeter meer dan de coupé. De wielkasten van het studiemodel worden gevuld met 21-inch metende wielen en de Sportback is zo'n 3 centimeter dichter boven het asfalt gelegd dan z'n inmiddels bekende broertje.

Onder de kap vinden we een 2.0-liter viercilinder die dankzij een turbodruk van 1,8 bar uitkomt op een zeer respectabele 400 pk, genoeg om de vierdeurs-TT in 3,9 seconden naar de 100 km/h te lanceren. Ongetwijfeld zullen binnen afzienbare termijn een productiemodel in camouflagejas voorbij zien rijden. 

(bron: autoweek.nl)

Lees 1593 keer