Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 10 december 2014 12:56

Gereden: Audi TT Offroad en Sportback Concepts

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Bij AutoWeek maken we regelmatig bijzondere momenten mee, maar dit is wel heel zeldzaam. Als één van de weinigen mogen wij achter het stuur stappen van twee unieke studiemodellen op basis van de Audi TT: de TT Sportback Concept en de TT Offroad Concept. Waar gaat de toekomst heen?

 

Eerlijk gezegd hadden we deze rubriek voor één keer beter 'Gerold' dan 'Gereden' kunnen noemen, want echt kunnen sturen hebben we niet in deze twee TTConcepts. Zowel de Sportback (onthuld op de AutoSalon van Parijs eerder dit jaar) als de Offroad Concept (primeur in Peking) zijn namelijk met de hand gebouwde prototypes, die naast loeizwaar ook nog eens peperduur zijn en dus met de grootst mogelijke voorzichtigheid moeten worden bereden. "Twintig kilometer per uur is je topsnelheid vandaag, en pas alsjeblieft op met putdeksels en stoepranden!", aldus de begeleider van Audi zodra we het portier dichttrekken.

Nieuwe techniek

Over het rijgedrag kunnen we dus niets zinnigs zeggen, maar de techniek aan boord van de twee studiemodellen is zeker interessant. Zo is de rode Sportback (een vijfdeurs TT, die zou kunnen gaan dienen als het sexy zusje van de A3 Sedan) voorzien van de sterkste 2.0 TFSI benzinemotor die Audi ooit gebouwd heeft, want met dank aan onder meer een hogere turbodruk levert de viercilinder 400 pk. Audi geeft aan dat die vermogens in de toekomst mogelijk zijn, dus als het een beetje mee zit zien we deze 'TFSI High Power' ooit terug in een productiemodel. Datzelfde geldt voor de aandrijflijn van de Offroad Concept, een studiemodel voor een SUV-tje vanQ3-formaat, die bestaat uit een 292 pk sterke turbobenzinemotor en twee elektromotoren die het vermogen op een totaal van 408 paarden brengen. Je hebt er weinig aan terwijl je van nul naar twintig km/h sprint, maar grote kans dat we deze combinatie terug gaan zien in de toekomst.

Proeftuintje

Het voornaamste idee achter deze 'dynamische' kennismaking is natuurlijk dat Audi wil peilen hoe het publiek reageert op de nieuwe TT-varianten. Want één ding staat vast: in 2016 gaat één van deze twee conceptcars in productie. Het is nog niet duidelijk welke van de twee op dit moment de voorsprong heeft, Audi houdt de lippen stijf op elkaar, maar zeker qua looks zijn dit wat ons betreft allebei welkome aanvullingen.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1714 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.