Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 21 juli 2015 13:30

Handbak geen optie meer voor Top Audi TT RS

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Liefhebbers van de handbak hoeven binnenkort niet meer bij Quattro GmbH aan te kloppen: ook de komende TT RS komt alleen nog beschikbaar met S-Tronic automaat.

 

 

Dat meldt Car&Driver op basis van bronnen bij Audi. Daarmee zou het laatste model met handbak uit de line-up van Quattro GmbH verdwijnen. De elitetak van Audi is verantwoordelijk voor de RS-modellen en de R8.

De TT RS zou niet meer beschikbaar komen met handbak, omdat in de praktijk te weinig kopers voor die transmissie kozen. Bovendien zouden de ingenieurs het lagere verbruik in combinatie met de S-Tronic automaat ook als een belangrijk voordeel zien.

Als pleister op de wonde krijgt de volgende TT RS wel een opgewaardeerde 2.5 TFSI vijfcilinder onder de kap. Het vermogen van het blok komt rond de 400 pk te liggen.

We verwachten de nieuwe TT RS in 2017 bij de dealers.

(de auto op de foto is de Audi TTS. De TT RS is namelijk nog niet onthuld)

(bron: autoweek.nl)

Lees 1897 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:33

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.