Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 13 oktober 2015 13:33

Audi TT RS duikt op als prototype, mogelijk meer dan 400 pk voor de topversie TT

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ook de derde generatie van de TT krijgt een TT RS als topversie. Wij hebben de eerste spyshots van de auto.

 

Het prototype is makkelijk te herkennen als TT RS. We zien namelijk een splitter aan de voorzijde, grotere remmen en een diffuser aan de achterzijde. De twee ovale uitlaatpijpen zijn nog een belangrijke hint dat dit een RS-model is.

Waarschijnlijk krijgt de TT RS weer de geblazen 2,5-liter vijfcilinder onder de kap. We verwachten wel wat meer vermogen; volgens de geruchtenmolen zou de nieuweling tot wel 408 pk tot z'n beschikking krijgen. De vorige generatie had als TT RS 340 pk, de TT RS Plus had 360 pk.

Daar komt nog bij dat de TT bij de generatiewisseling ook nog eens lichter is geworden. Daardoor zou de vierwielaangedreven RS in minder dan 4 seconden naar 100 km/h kunnen sprinten.

Het is nog niet bekend wanneer Audi de TT RS bij de dealers in neerzet, maar wij denken dat dit in 2017 is. De onthulling van de auto zal vermoedelijk al wel in 2016 plaatsvinden. 

(bron: autoiweek.nl)

Lees 1965 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.