Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
zondag, 10 april 2016 16:55

Audi TT en een R8 voeg ze samen en je krijgt een R6

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De beste vrienden waren Porsche en Audi nooit, maar een samenwerking als zusters binnen de VW-groep lijkt niet uitgesloten.

 

Audi heeft Porsche voor de R6 - Audi's nieuwe middenmotor sportwagen - Waarom? Heel eenvoudig: geld...

Sportwagens verkopen is een stuk eenvoudiger als je geen eigen ontwikkeling hoeft te betalen, als een zuster de techniek en middelen in huis heeft is dat een logische stap onder het bewind van de nieuwe leiding. Een jaar geleden zou een dergelijke stap nog ondenkbaar zijn geweest. Audi wil een spyder en een coupe. Maar goed, we zullen moeten afwachten wat er werkelijk van waar is en of iets tot productie gaat leiden. Wellicht met een 4 cylinder of zelfs de snelle 5 cilinder van Audi geplaatst in het midden tot een 400 pk?

E-drive is ook denkbaar, met hoogstwaarschijnlijk de vijfcilinder

Volledig in theorie, zou je je ook kunnen voorstellen dat het een volledig elektrische sportwagen zou kunnen worden met zijn lage zwaartepunt en een goede luchtweerstandscoëfficiënt. Helaas, de accu's zijn voor zo'n radicaal ontwerp dit moment nog te groot en te zwaar. De vijf-cilinder, in twee prestatieniveaus met 280 en 340 pk, de turbo aangedreven 2.5 liter motor zou als dat nodig is op te wekken zijn tot 550 pk.

(bron: autobild.de)

 

Lees 1764 keer Laatst aangepast op zondag, 10 april 2016 17:22

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.