Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 25 april 2016 08:05

AUDI TT RS GELANCEERD - VIJFCILINDER KEERT TERUG!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi heeft in Peking het doek getrokken van zowel de TT RS als de TT Cabrio RS. Onder de kap een 2,5-liter vijfcilinder!

Sinds de presentatie van de huidige generatie TT wacht autoland met smart op de RS-versie. Peking is de plek waar de heetste RS aan de wereld is voorgesteld.

De nieuwe TT RS krijgt van Audi een aangescherpte versie van de 2,5-liter metende vijfcilinder uit de vorige RS mee. Het blok stampt er 400 pk en 480 Nm uit. Het vermogen is beschikbaar tussen 1.700 en 5.850 tpm. Het vermogen gaat middels een zeventrapsautomaat naar alle vier de wielen. De Coupé sprint in 3,7 tellen naar een snelheid van 100m km/h. De Roadster neemt er 3,9 tellen de tijd voor.

Vanbuiten is de RS uiteraard te herkennen aan zijn stevige bodykit met achterspoiler. Daarbij is hij ook de onderscheiden van zijn mindere broers dankzij spoilerwerk met enorme luchtopeningen én 19- of 20-inch lichtmetaal. In de herfst van dit jaar moet de TT RS in de showrooms staan.

(bron: autoweek.nl)
Lees 3179 keer Laatst aangepast op woensdag, 14 december 2016 05:04

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.