Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 28 februari 2017 09:12

TTRS door ABT opgevoerd naar 500 pk

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Tuner ABT is ook van de partij op de Autosalon van Genève. Nu schotelen ze ons alvast hun kijk op de TT RS voor.
 
Een stevige partij Audi-tuning kun je wel aan de ingenieurs van ABT overlaten. De sportiefste TT, de RS, moest er vroeg of laat aan geloven. Dit is het eindresultaat.

De 2,5-liter vijfcilinder van de TT RS is normaal al goed voor een vermogen van 400 pk en een koppel van 480 Nm. Lang niet genoeg in de ogen van ABT, dus gingen ze aan het knutselen met het motormanagement. En met resultaat. Het blok stampt er nu 500 pk en 570 Nm uit. Daarnaast werd het standaard uitlaatsysteem vervangen. Wat het extra vermogen voor de prestatiecijfers betekent, vermeldt ABT nog niet. 

Om de vermogensupgrade niet ongemerkt voorbij te laten gaan, werd er het nodige veranderd aan het uiterlijk van de TT RS. Rondom zien we koolstofvezel bumperwerk en luchtvinnen. Overal komt de type-aanduiding TT RS-R terug, want ABT plakte achter deze overtreffende trap van de TT RS nog een 'R'. 20-inch 'Diamond Black' wielen van ABT, speciale zwart-witte spiegelkappen en diverse koolstofvezel accenten in het interieur maken het af. ABT geeft aan dat het maar 50 exemplaren van de TT RS omtovert tot RS-R.

Naast de TT RS-R neemt ABT ook een aantal andere opgeruigde Audi's mee naar de Zwitserse autobeurs. De R8, RS6 Avant en de SQ7 zijn namelijk ook getuned. Wat we daar van mogen verwachten, horen we in detail in Genève.

(bron: Autoweek)

Lees 794 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 december 2017 09:31

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.