Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
Audi TT Club Nederland

Audi TT Club Nederland

De Audi TTS wordt nog wat sterker dan voorheen. Als Competition Plus levert de subtopper net wat meer vermogen dan de TTS Competition. Daarnaast wordt het mogelijk om de TT met bronskleurige accenten aan te kleden.

De Audi TTS beschikt normaal gesproken over een 306 pk en 400 Nm sterke 2.0 TFSI en wie de TTS als Competition koopt, krijgt daar nog een aantal opvallende uiterlijke extra's bij. Nu wordt de TTS als Competition Plus ook werkelijk nog een tandje heftiger dan de normale TTS. In de Competition Plus levert dezelfde krachtbron namelijk 320 pk. Het maximumkoppel blijft wel gelijk. Ook gebeurt het schakelen bij de Competition Plus gewoon via de zeventraps S tronic-automaat.

Verder zijn van de Competition bekende zaken als de vaste achterspoiler, rode remklauwen, Audi-logo's op de flanken en 20-inch hoogglans zwarte wielen van de partij. Hoewel het vermogen bij de Competition Plus dus hoger ligt dan bij de andere TTS'en, blijven de belangrijkste prestatiecijfers gelijk. In 4,5 seconden schiet de Coupé naar 100 km/h, de Roadster doet er 4,8 seconden over. De top is begrensd op 250 km/h. Misschien merk je de 14 pk's extra bij tussensprintjes wel iets, terwijl je in het met carbonaccenten en met leer en Alcantara aangeklede interieur zit.

Audi TT Bronze

Audi TT 'Bronze Selection'

Ook voor de minder bedeelde versies van de TT is er nieuws, want die worden (net als de TTS) leverbaar met het 'Bronze Selection'-pakket. Dan voorziet Audi de TT Coupé en Roadster onder meer van enkele bronskleurige accenten. Zo staat hij dan op bronskleurig 20-inch lichtmetaal, drukt men het Audi-logo in diezelfde kleur op de flank achter de deuren en krijgt hij standaard ledverlichting. De grille is dan weer in hoogglans zwart uitgevoerd en in het matzwart bij de TTS met dit pakket. In het interieur keert het bronskleurige feestje onder meer terug in de stiksels. Verder zorgen een geluidssysteem van Bang & Olufsen, meer aluminium sierdelen en uitgebreidere lederen bekleding voor een exclusievere tint.

Zowel de Audi TTS Competition Plus als 'Bronze Selection' worden in het eerste kwartaal van 2021 leverbaar. In de aanloop naar de marktintroductie maakt Audi bekend wat het allemaal moet kosten.

(Bron: autoweek.nl)

De Audi TT krijgt een nieuwe instapmotor. Zowel de Coupé als Roadster is per direct als 40 TFSI te bestellen. De vanafprijs zakt met zo'n 3 mille.

Tot op heden was je voor de Audi TT minimaal € 64.115 kwijt. Vanaf nu staat hij echter vanaf € 60.995 op de Nederlandse prijslijst. Dat heeft te maken met de komst van een nieuwe benzinemotor. De 245 pk sterke 45 TFSI die eerst de basismotor was, krijgt de 40 TFSI met 197 pk onder zich. De vanafprijs van net geen 61 mille is voor de Coupé. Voor de Roadster 40 TFSI ben je minstens € 64.165 kwijt.

De 40 TFSI is een 197 pk en 320 Nm sterke 2.0 turbomotor,  die medio vorig jaar echter uit het leveringsgamma verdween. De benzinemotor is altijd gekoppeld aan een S tronic-automaat met zeven versnellingen. De 40 TFSI's zijn per definitie voorwielaangedreven. De Coupé heeft met deze krachtbron een topsnelheid van 246 km/h, de gelijk gemotoriseerde Roadster komt tot een snelheid van 243 km/h.

De TT's met 40 TFSI zijn altijd uitgevoerd als Pro Line S en hebben standaard niet alleen het S-line interieur, maar ook een sportonderstel, sportstoelen, halflederen bekleding, een met leer bekleed stuurwiel en Audi Virtual Cockpit.

(bron: autoweek.nl)

Naast de R8 krijgt ook de minder bedeelde sportcoupé van Audi vandaag een gelimiteerd pak aangemeten. Dit is de Audi TT RS Iconic Edition, een tot honderd exemplaren gelimiteerde, voor de Europese markt gereserveerde versie van de TT.

Als eerbetoon aan het ontwerp van de eerste Audi TT, die in 2023 25 kaarsjes mag uitblazen, levert Audi volgend jaar in Europa honderd exemplaren van de TT RS Iconic Edition. Het merk voorziet alle honderd exemplaren van een exterieur in Nardo-grijs met zwarte details, waaronder de wielen en de altijd aanwezige 'aerokit'. Aan de binnenkant mag de kleur geel voor een beetje frivoliteit zorgen: daar vind je stiksels en de woorden 'iconic edition' onder de geïntegreerde hoofdsteunen in contrastkleur.

Hoeveel exemplaren van de TT RS Iconic Edition bestemd zijn voor de Nederlands markt, maakt Audi niet bekend. Wel zijn er in ieder geval elf bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. De Duitsers lieten de aandrijflijn voor dit speciaaltje ongemoeid. Dat betekent dat de bekende vijfcilinder met turbo nog altijd garant staat voor 400 pk en 480 Nm koppel, waarmee de sportcoupé in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h snelt en een top kent van 250 km/h. Verwacht een vanafprijs inclusief belastingen van ruim een ton.

Audi TT RS Iconic Edition

Op de pookknop vind je een plaatje waarop je het unieke productienummer van de Iconic Edition kunt aflezen.

(bron: autoweek.nl)

En er gaan meer dingen veranderen met de kekke Audi.

Weinig auto’s hebben zo’n stormachtige introductie meegemaakt als de Audi TT. Aan de ene kant werd de auto geroemd vanwege zijn design (zowel exterieur als interieur) en de relatief lage prijs. Aan de andere kant was de auto nogal staartlastig als je op hoge snelheid gas losliet in een bocht.

Ondanks dat de eerste TT in rijdynamisch opzicht niet mee kon komen met zijn looks, was het een groot succes. Met de generaties werd de TT een telkens serieuzere auto, maar liepen de verkopen telkens verder terug. Coupé’s waren in de jaren ’90 nog immens populair, maar tegenwoordig is de betaalbare coupé dat niet. Ergo: de Audi TT krijgt geen opvolger.

 

Audi Steppenwolf Concept '00

Maar nu is er goed nieuws en toch ook weer niet. Bij Audi kijken ze namelijk naar een andere invulling voor de TT. Volgens het Britse AutoExpress hebben ze die ook gevonden. Het resultaat heet: ‘eTTron’. En mocht je bang zijn dat ze het recept van een compacte, sportieve coupé met krachtige motor aan de kanten zetten, dan zit je helemaal goed. Helaas.

Audi TT Shooting Brake '05

Net zoals alle andere auto’s die worden geïntroduceerd wordt de Audi eTTron een compacte elektrische crossover. Om de eTTron een beetje betaalbaar te houden, wordt de auto gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen ID.3. Dat zou betekenen at de Audi TT voor het eerst leverbaar zal worden met achterwielaandrijving. Dat geldt dan alleen voor de ongeveer 200 pk sterke instapper met een enkele elektromotor. Aan de bovenkant van het gamma staat de Audi ‘eTTron-RS’, met twee elektromotoren (op elke as één) en 400 pk.

Audi TT Offroad Concept '14

Audi is een tijdje bezig om de TT aan te vullen c.q. op te volgen met een ander sportieve compacte modellen, van boven naar onder:
Audi Allroad Shooting Brake Concept ’14 (header)
Audi Steppenwolf Concept ’00
Audi TT Shooting Brake Concept ’05
Audi TT Offroad concept ’14

(bron: autoblog.nl)

Bram Schot had tijdens de aandeelhoudersvergadering meer nieuws voor ons in petto. De Nederlandse CEO van Audi heeft aangegeven hoe de toekomst van de sportieve TT en R8 eruit gaat zien.

Om maar met de deur in huis te vallen: de toekomst van de TT ziet er niet heel rooskleurig uit. Schot laat tijdens de conferentie weten dat het model binnen enkele jaren wordt afgewisseld met een nieuwe speler. Zijn vervanger belooft in dezelfde prijsklasse te gaan opereren, maar wordt dan geheel elektrisch aangedreven. Dat duurt echter nog even, want eerst mag een speciale TT Quantum Gray Edition wat kopers naar de showroom trekken. Die showroom hoeven we trouwens niet meer letterlijk te nemen, want met de speciale TT geeft Audi gelijk het startschot voor een nieuw systeem waarbij klanten hun nieuwe auto online kunnen bestellen.

Naast de TT heeft Audi uiteraard ook nog de R8 in het portfolio zitten. Over de toekomst van deze ultrasportieve speler houdt Schot het vager. “Hebben we een opvolger met een verbrandingsmotor nodig? Past dat in onze visie? De discussie zal ons daar een antwoord op geven.”

We hadden graag een 6de geslaagde editie van de KoningsriTT willen neerzetten. Echter het hotel/restaurant is van eigenaar verandert, daardoor is er erg laat door de nieuwe manager gecommnuiceerd dat het toch doorgang kon hebben als evenement. Het bestuur heeft besloten na tevens telefonisch contact met de aanmelde leden om deze dag en toerrit te annuleren.

Over enkele jaren is het wellicht over en uit voor de TT zoals we de coupé al zo'n twintig jaar kennen. Dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse AutoCar dat gesproken heeft met Audi-CEO Bram Schot.

Audi-CEO Bram Schot werd door AutoCar naar de toekomst van de TT gevraagd, en dat leverde een interessante reactie op. Volgens Bram Schot "[...] is er een toekomst voor een icoon, maar ik weet niet of dat een TT is." Schot zou "[...] iets dat de TT kan vervangen" in het vat hebben zitten, maar dat hoeft volgens de topman "niet een directe opvolger" te zijn. Volgens Schot moet elektrificatie gefinancierd kunnen worden en kan Audi derhalve niet in elk land en in elk segment aanwezig zijn.

De huidige TT gaat ongetwijfeld nog even mee, medio vorig jaar werd de auto immers nog gemoderniseerd. Mercedes-Benz hangt zijn compacte sportieve model binnenkort aan de wilgen. Tijdens de Autosalon van Genève werd namelijk een Final Edition van de SLC-klasse gepresenteerd. BMW ziet nog wel heil in een kleine sportieveling, dat merk introduceerde onlangs een nieuwe generatie Z4. De eerste generatie Audi TT verscheen in 1998 op de markt. Generatie twee en drie hebben nooit de verkoopaantallen van de 'oer-TT' weten te evenaren.

(bron: Autoweek.nl)

De gefacelifte Audi TT kreeg recent de RS-badge opgespeld. Voor de Nederlandse versies is nu een prijs vastgesteld.

De nieuwe TT RS verlaat na een investering van € 94.630 de showroom. Daarvoor heb je een kleine ton geïnvesteerd in de TT als dichte Coupé. Voor de Roadster RS vraagt Audi minimaal € 97.630. Vorig jaar hebben we kennisgemaakt met de bijgewerkte Audi TT. Naast enige aanpassingen aan het koetswerk, ging het grootste nieuws toen schuil onder de kap. Bij de presentatie van de topversie, de nieuwe TT RS, was het grootste nieuws juist niét onder de kap te vinden. Het blok in de nieuwe TT RS is namelijk identiek aan die van de huidige generatie. De viercilinder levert daarom wederom 400 pk en 480 Nm koppel. Een sprint in de Coupé naar de 100 neemt 3,7 seconden in beslag en optioneel is een topsnelheid van 280 km/h mogelijk.

Naast een standaard sportonderstel kan elke RS-rijder op 19-inch lichtmetaal, automatisch S-tronic transmissie en met leer en alcantara beklede S-sportstoelen rekenen. De nieuwe TT RS Coupé en Roadster zijn inmiddels te bestellen. De eerste exemplaren worden in maart geleverd.

Audi heeft onlangs de TT een facelift gegeven, maar de opgewaardeerde RS-versie hield het tot op heden onder de pet. PK-liefhebbers opgelet, want nu is ook de vernieuwde topversie voorgesteld.

Medio vorig jaar maakte het autojournaille digitaal kennis met de gefacelifte TT. De bijpuntsessie die het model onderging, hadden geen heftige gevolgen voor het uiterlijk van de auto. Onderhuids waren de veranderingen groter. Zo werd een nieuwe, 197 pk sterke TFSI als basismotor op de bestellijst gezet (40 TFSI) en kwam er ook een 245 pk sterke 45 TFSI bij, een blok dat de 230 pk sterke 2.0 TFSI opvolgde. Ook onderging de krachtcentrale van subtopper TTS een wijziging. Nu is de vernieuwde TT RS gepresenteerd, de topversie waarbij we de aanpassingen juist niet onderhuids vinden.

De vernieuwde TT RS heeft namelijk dezelfde 2.5 TFSI onder de kap als het exemplaar dat tot op heden in de showrooms stond. Die vijfcilinder levert wederom 400 pk en 480 Nm. Het maximum koppel komt iets later vrij dan voorheen: bij 1.950 tpm in plaats van bij 1.700 tpm. Voor de prestaties heeft dat voor zover bekend geen nadelig gevolg. Met de machine sprint de TT Coupé namelijk gewoon weer in 3,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De Roadster neemt voor die sprint 3,9 seconden de tijd. De topsnelheid ligt in theorie op 250 km/h, maar wie bijbetaalt, moet kunnen doorstampen tot de digitale snelheidsmeter op 280 km/h staat. Schakelen gaat via de bekende zeventraps S-tronic-transmissie, een automaat met dubbele koppeling.

De aanpassingen aan de TT RS moeten we vooral aan de buitenkant zoeken. Zo heeft de auto een nieuwe achterspoiler, nieuwe bumpers aan zowel de voor- als achterzijde en het quattro-logo aan de onderkant van de grille is voortaan in mat titaniumlook uitgevoerd. De luchtinlaten zijn daarbij groter dan voorheen. Audi zegt de koeling van de TT RS te hebben aangepast en onderaan de flanken komen we zwarte dorpels tegen. De zijspiegelkappen zijn voortaan leverbaar in hoogglans zwart, in carrosseriekleur, in aluminiumlook; uit koolstofvezel vervaardigde exemplaren staan ook op de leveringslijst.

Bestellen kan vanaf eind februari. In maart staat de gemoderniseerde TT RS bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen in een later stadium.

(bron: Autoweek.nl)

Audi heeft een gefacelifte TT achter de coulissen staan en dankzij de TT-adepten van Instagram-pagina tts_freunde.de zijn de eerste afbeeldingen van de bijgewerkte TT nu al opgedoken.

Het liefst had Audi de vernieuwde TT nog even onder de pet gehouden, maar de gefacelifte sportieveling is nu als TTS opgedoken.

Audi schaaft de S-versie van de TT op detailniveau bij. Het merk geeft de subtopper binnen het TT-gamma nieuwe luchtinlaten, compleet met zilvergrijze accenten en een grille die niet meer uit horizontale lamellen, maar uit een soort gaaswerk bestaat. Typische designelementen die tot op heden aan Audi's RS-versies voorbehouden waren. Ook aan de achterzijde vinden we, op de achterschermen, nieuwe lichtinlaten. Tevens staat de TTS zo te zien op nieuw lichtmetaal.

Tot op heden moeten we het met de gelekte TTS doen. Wat Audi voor de rest van het TT-gamma in petto heeft, zal later moeten blijken.

Audi is nu zelf begonnen met het opwarmen voor de komst van de vernieuwde TT (foto 4). Een onthulling laat klaarblijkelijk niet lang meer op zich wachten.

(bron: autoweek.nl)

Pagina 1 van 14

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.