Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
Audi TT Club Nederland

Audi TT Club Nederland

En er gaan meer dingen veranderen met de kekke Audi.

Weinig auto’s hebben zo’n stormachtige introductie meegemaakt als de Audi TT. Aan de ene kant werd de auto geroemd vanwege zijn design (zowel exterieur als interieur) en de relatief lage prijs. Aan de andere kant was de auto nogal staartlastig als je op hoge snelheid gas losliet in een bocht.

Ondanks dat de eerste TT in rijdynamisch opzicht niet mee kon komen met zijn looks, was het een groot succes. Met de generaties werd de TT een telkens serieuzere auto, maar liepen de verkopen telkens verder terug. Coupé’s waren in de jaren ’90 nog immens populair, maar tegenwoordig is de betaalbare coupé dat niet. Ergo: de Audi TT krijgt geen opvolger.

 

Audi Steppenwolf Concept '00

Maar nu is er goed nieuws en toch ook weer niet. Bij Audi kijken ze namelijk naar een andere invulling voor de TT. Volgens het Britse AutoExpress hebben ze die ook gevonden. Het resultaat heet: ‘eTTron’. En mocht je bang zijn dat ze het recept van een compacte, sportieve coupé met krachtige motor aan de kanten zetten, dan zit je helemaal goed. Helaas.

Audi TT Shooting Brake '05

Net zoals alle andere auto’s die worden geïntroduceerd wordt de Audi eTTron een compacte elektrische crossover. Om de eTTron een beetje betaalbaar te houden, wordt de auto gebouwd op het MEB-platform van de Volkswagen ID.3. Dat zou betekenen at de Audi TT voor het eerst leverbaar zal worden met achterwielaandrijving. Dat geldt dan alleen voor de ongeveer 200 pk sterke instapper met een enkele elektromotor. Aan de bovenkant van het gamma staat de Audi ‘eTTron-RS’, met twee elektromotoren (op elke as één) en 400 pk.

Audi TT Offroad Concept '14

Audi is een tijdje bezig om de TT aan te vullen c.q. op te volgen met een ander sportieve compacte modellen, van boven naar onder:
Audi Allroad Shooting Brake Concept ’14 (header)
Audi Steppenwolf Concept ’00
Audi TT Shooting Brake Concept ’05
Audi TT Offroad concept ’14

(bron: autoblog.nl)

Bram Schot had tijdens de aandeelhoudersvergadering meer nieuws voor ons in petto. De Nederlandse CEO van Audi heeft aangegeven hoe de toekomst van de sportieve TT en R8 eruit gaat zien.

Om maar met de deur in huis te vallen: de toekomst van de TT ziet er niet heel rooskleurig uit. Schot laat tijdens de conferentie weten dat het model binnen enkele jaren wordt afgewisseld met een nieuwe speler. Zijn vervanger belooft in dezelfde prijsklasse te gaan opereren, maar wordt dan geheel elektrisch aangedreven. Dat duurt echter nog even, want eerst mag een speciale TT Quantum Gray Edition wat kopers naar de showroom trekken. Die showroom hoeven we trouwens niet meer letterlijk te nemen, want met de speciale TT geeft Audi gelijk het startschot voor een nieuw systeem waarbij klanten hun nieuwe auto online kunnen bestellen.

Naast de TT heeft Audi uiteraard ook nog de R8 in het portfolio zitten. Over de toekomst van deze ultrasportieve speler houdt Schot het vager. “Hebben we een opvolger met een verbrandingsmotor nodig? Past dat in onze visie? De discussie zal ons daar een antwoord op geven.”

We hadden graag een 6de geslaagde editie van de KoningsriTT willen neerzetten. Echter het hotel/restaurant is van eigenaar verandert, daardoor is er erg laat door de nieuwe manager gecommnuiceerd dat het toch doorgang kon hebben als evenement. Het bestuur heeft besloten na tevens telefonisch contact met de aanmelde leden om deze dag en toerrit te annuleren.

Over enkele jaren is het wellicht over en uit voor de TT zoals we de coupé al zo'n twintig jaar kennen. Dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse AutoCar dat gesproken heeft met Audi-CEO Bram Schot.

Audi-CEO Bram Schot werd door AutoCar naar de toekomst van de TT gevraagd, en dat leverde een interessante reactie op. Volgens Bram Schot "[...] is er een toekomst voor een icoon, maar ik weet niet of dat een TT is." Schot zou "[...] iets dat de TT kan vervangen" in het vat hebben zitten, maar dat hoeft volgens de topman "niet een directe opvolger" te zijn. Volgens Schot moet elektrificatie gefinancierd kunnen worden en kan Audi derhalve niet in elk land en in elk segment aanwezig zijn.

De huidige TT gaat ongetwijfeld nog even mee, medio vorig jaar werd de auto immers nog gemoderniseerd. Mercedes-Benz hangt zijn compacte sportieve model binnenkort aan de wilgen. Tijdens de Autosalon van Genève werd namelijk een Final Edition van de SLC-klasse gepresenteerd. BMW ziet nog wel heil in een kleine sportieveling, dat merk introduceerde onlangs een nieuwe generatie Z4. De eerste generatie Audi TT verscheen in 1998 op de markt. Generatie twee en drie hebben nooit de verkoopaantallen van de 'oer-TT' weten te evenaren.

(bron: Autoweek.nl)

De gefacelifte Audi TT kreeg recent de RS-badge opgespeld. Voor de Nederlandse versies is nu een prijs vastgesteld.

De nieuwe TT RS verlaat na een investering van € 94.630 de showroom. Daarvoor heb je een kleine ton geïnvesteerd in de TT als dichte Coupé. Voor de Roadster RS vraagt Audi minimaal € 97.630. Vorig jaar hebben we kennisgemaakt met de bijgewerkte Audi TT. Naast enige aanpassingen aan het koetswerk, ging het grootste nieuws toen schuil onder de kap. Bij de presentatie van de topversie, de nieuwe TT RS, was het grootste nieuws juist niét onder de kap te vinden. Het blok in de nieuwe TT RS is namelijk identiek aan die van de huidige generatie. De viercilinder levert daarom wederom 400 pk en 480 Nm koppel. Een sprint in de Coupé naar de 100 neemt 3,7 seconden in beslag en optioneel is een topsnelheid van 280 km/h mogelijk.

Naast een standaard sportonderstel kan elke RS-rijder op 19-inch lichtmetaal, automatisch S-tronic transmissie en met leer en alcantara beklede S-sportstoelen rekenen. De nieuwe TT RS Coupé en Roadster zijn inmiddels te bestellen. De eerste exemplaren worden in maart geleverd.

Audi heeft onlangs de TT een facelift gegeven, maar de opgewaardeerde RS-versie hield het tot op heden onder de pet. PK-liefhebbers opgelet, want nu is ook de vernieuwde topversie voorgesteld.

Medio vorig jaar maakte het autojournaille digitaal kennis met de gefacelifte TT. De bijpuntsessie die het model onderging, hadden geen heftige gevolgen voor het uiterlijk van de auto. Onderhuids waren de veranderingen groter. Zo werd een nieuwe, 197 pk sterke TFSI als basismotor op de bestellijst gezet (40 TFSI) en kwam er ook een 245 pk sterke 45 TFSI bij, een blok dat de 230 pk sterke 2.0 TFSI opvolgde. Ook onderging de krachtcentrale van subtopper TTS een wijziging. Nu is de vernieuwde TT RS gepresenteerd, de topversie waarbij we de aanpassingen juist niet onderhuids vinden.

De vernieuwde TT RS heeft namelijk dezelfde 2.5 TFSI onder de kap als het exemplaar dat tot op heden in de showrooms stond. Die vijfcilinder levert wederom 400 pk en 480 Nm. Het maximum koppel komt iets later vrij dan voorheen: bij 1.950 tpm in plaats van bij 1.700 tpm. Voor de prestaties heeft dat voor zover bekend geen nadelig gevolg. Met de machine sprint de TT Coupé namelijk gewoon weer in 3,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De Roadster neemt voor die sprint 3,9 seconden de tijd. De topsnelheid ligt in theorie op 250 km/h, maar wie bijbetaalt, moet kunnen doorstampen tot de digitale snelheidsmeter op 280 km/h staat. Schakelen gaat via de bekende zeventraps S-tronic-transmissie, een automaat met dubbele koppeling.

De aanpassingen aan de TT RS moeten we vooral aan de buitenkant zoeken. Zo heeft de auto een nieuwe achterspoiler, nieuwe bumpers aan zowel de voor- als achterzijde en het quattro-logo aan de onderkant van de grille is voortaan in mat titaniumlook uitgevoerd. De luchtinlaten zijn daarbij groter dan voorheen. Audi zegt de koeling van de TT RS te hebben aangepast en onderaan de flanken komen we zwarte dorpels tegen. De zijspiegelkappen zijn voortaan leverbaar in hoogglans zwart, in carrosseriekleur, in aluminiumlook; uit koolstofvezel vervaardigde exemplaren staan ook op de leveringslijst.

Bestellen kan vanaf eind februari. In maart staat de gemoderniseerde TT RS bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen in een later stadium.

(bron: Autoweek.nl)

Audi heeft een gefacelifte TT achter de coulissen staan en dankzij de TT-adepten van Instagram-pagina tts_freunde.de zijn de eerste afbeeldingen van de bijgewerkte TT nu al opgedoken.

Het liefst had Audi de vernieuwde TT nog even onder de pet gehouden, maar de gefacelifte sportieveling is nu als TTS opgedoken.

Audi schaaft de S-versie van de TT op detailniveau bij. Het merk geeft de subtopper binnen het TT-gamma nieuwe luchtinlaten, compleet met zilvergrijze accenten en een grille die niet meer uit horizontale lamellen, maar uit een soort gaaswerk bestaat. Typische designelementen die tot op heden aan Audi's RS-versies voorbehouden waren. Ook aan de achterzijde vinden we, op de achterschermen, nieuwe lichtinlaten. Tevens staat de TTS zo te zien op nieuw lichtmetaal.

Tot op heden moeten we het met de gelekte TTS doen. Wat Audi voor de rest van het TT-gamma in petto heeft, zal later moeten blijken.

Audi is nu zelf begonnen met het opwarmen voor de komst van de vernieuwde TT (foto 4). Een onthulling laat klaarblijkelijk niet lang meer op zich wachten.

(bron: autoweek.nl)

Op 27 april 2018 wordt er voor de vijfde keer op Koningsdag een mooie toertocht gereden. Deze keer zullen we met de toertocht richting Duitsland gaan plan deze datum vrij in de agenda voor een leuke geslaagde middag. Audi TT Club Nederland organiseert deze toerrit weer en we gaan er ongetwijfeld weer een fantastische middag van maken! Haal ook uw Gouden KoeTTS van stal (andere kleur mag ook) en voel uzelf deze dag een koning te rijk!

Dagprogramma:
13.00 uur ontvangst met koffie/thee en vlaai.
13.30 uur vertrek toertocht vanuit hotel De Jagershorst
17.00 uur terugkomst bij hotel De Jagershorst, 3-gangen menu wat tot 18.30 uur duurt.
18.30 uur na borrelen (voor eigen rekening)

Kosten:
Dit betreft een geheel verzorgde Koningsdag
€35,00 p.p. voor clubleden
€40,00 p.p. voor niet-leden
Graag van tevoren eventuele dieet wensen kenbaar maken bij aankomst op deze dag.

Locatie:
Golden Tulip Hotel De Jagershorst
Valkenswaardseweg 44 te Leende

Organisatoren:
Audi TT Club Nederland

Kijk bij Meetings op de website voor een impressie van de vorige keren, u kunt uiteraard ook het forum raadplegen.https://www.audittclub.nl/meetings/item/104-53ste-audi-tt-club-meeting-koningsritt

Deelnemers:

  1. Blackbeauty - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  2. Happy Socks - 1 pers. - KoningsriTT (betaald)
  3. Ronnie - 1 pers. - KoningsriTT (betaald)
  4. Dennis Andersen - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  5. Manta-sport - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  6. AadV - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  7. Bomade-tt - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  8. Wakojacco - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  9. Twilight - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  10. Workum - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  11. Richard67 - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  12. Henk B - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  13. Nimbus Grey - 2 pers. - KoningsriTT (betaald)
  14. Peter - 1 pers. - KoningsriTT (betaald)
  15. Denders - 1 pers. - KoningsriTT (betaald)

Wie volgt? iedereen is van harte welkom om deel te nemen... meldt je aan via het formulier en vervolgens kunt u online de betaling voldoen. Link is ook te vinden boven in het menu voor deelname aan de KoningsriTT 2018

Inschrijven:
Klik op de linkhttps://www.audittclub.nl/koningsritt-2018

Schrik niet: Audi's derde generatie TT kwam alweer bijna vier jaar geleden op de markt. Om het model actueel te houden, heeft Audi een kleine facelift op stapel staan.
 

We schrijven facelift, maar dat is wellicht iets te veel eer voor de wijzigingen die Audi op optisch vlak op zijn TT-lijn doorvoert. Onlangs doken namelijk zowel een TT Coupé als TT Roadster met afgeplakt bumperwerk op. Het lijkt er dan ook op dat de vernieuwde TT, die mogelijk in maart in Geneve debuteert, vanbuiten slechts te herkennen is aan het nieuwe bumperwerk.

Welke wijzigingen Audi op motorisch vlak doorvoert, is nog even een raadsel. De TT zoals die nu in de showrooms staat, is al te krijgen met een reeks TFSI- en TDI-motoren. Met de TTS en TT RS zijn er ook voldoende sportversies. We wachten af.

(bron: autoweek.nl)

De tijd vliegt, ook voor de Audi TT. Op korte termijn voert Audi een facelift door die zowel de Coupé als de Roadster voor de komende jaren opfrist.
 

Het alweer zo'n vier jaar geleden dat Audi de huidige, derde generatie TT op de markt bracht. Oud is Audi's compacte sportieve inzending daarmee niet direct, maar een kleine facelift moet de auto scherp houden voor de jaren die nog gaan komen.

Eerder doken al een ingepakte TT Coupé en TT Roadster op en vandaag is het enkel een gecamoufleerde Roadster die door de sneeuw ploegt. Verwacht zoals gezegd geen ingrijpende bijpuntsessie, het lijkt er namelijk op dat de wijzigingen zich beperken tot de bumpers en de verlichting. De koplampen lijken iets platter dan momenteel het geval is en daarmee vertonen ze enige gelijkenis met de kijkers van grote broer R8. De dagrijverlichting is straks eveneens anders van vorm.

Audi presenteerde de huidige TT tijdens de Autosalon van Genève in maart 2014. Het is daarom ook niet ondenkbaar dat de TT al tijdens de editie van die show in maart van dit jaar zijn opwachting maakt.

Pagina 1 van 14

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.