Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
dinsdag, 04 oktober 2022 17:15

AUDI TT RS ICONIC EDITION: EERBETOON AAN EERSTE TT

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Naast de R8 krijgt ook de minder bedeelde sportcoupé van Audi vandaag een gelimiteerd pak aangemeten. Dit is de Audi TT RS Iconic Edition, een tot honderd exemplaren gelimiteerde, voor de Europese markt gereserveerde versie van de TT.

Als eerbetoon aan het ontwerp van de eerste Audi TT, die in 2023 25 kaarsjes mag uitblazen, levert Audi volgend jaar in Europa honderd exemplaren van de TT RS Iconic Edition. Het merk voorziet alle honderd exemplaren van een exterieur in Nardo-grijs met zwarte details, waaronder de wielen en de altijd aanwezige 'aerokit'. Aan de binnenkant mag de kleur geel voor een beetje frivoliteit zorgen: daar vind je stiksels en de woorden 'iconic edition' onder de geïntegreerde hoofdsteunen in contrastkleur.

Hoeveel exemplaren van de TT RS Iconic Edition bestemd zijn voor de Nederlands markt, maakt Audi niet bekend. Wel zijn er in ieder geval elf bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. De Duitsers lieten de aandrijflijn voor dit speciaaltje ongemoeid. Dat betekent dat de bekende vijfcilinder met turbo nog altijd garant staat voor 400 pk en 480 Nm koppel, waarmee de sportcoupé in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h snelt en een top kent van 250 km/h. Verwacht een vanafprijs inclusief belastingen van ruim een ton.

Audi TT RS Iconic Edition

Op de pookknop vind je een plaatje waarop je het unieke productienummer van de Iconic Edition kunt aflezen.

(bron: autoweek.nl)

Lees 44 keer Laatst aangepast op maandag, 24 april 2023 07:20

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.