Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
donderdag, 27 juli 2017 09:09

500 pk ABT voor topversie TT roadster

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
In februari schoof Abt zijn visie op de dichte TT RS naar voren. Nu heeft de tuner ook zijn krachtkuur over de Audi TT RS Roadster uitgestort. De open krachtpatser luistert naar de naam TT RS-R.
 
Wie bij Audi de topversie van de TT Roadster bestelt, krijgt de sleutels van de RS Roadster overhandigd. De normaal gesproken 400 pk en 480 Nm die de 2,5-liter vijfcilinder naar alle vier de wielen stuurt, worden door de Duitse tuner Abt naar grotere hoogten gestuwd.

Enig gesleutel aan het motormanagementsysteem en de montage van een nieuw uitlaatsysteem doen het vermogen van de TT RS Roadster toenemen tot 500 pk en 570 Nm. Abt meldt trots dat een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h een halve tel eerder achter de rug is dan met de standaard TT RS. Dat betekent dat deze sinistere, met spoilerwerk uitgeruste TT Roadster in 3,4 tellen een snelheid van 100 km/h aantikt. Eerder presenteerde Abt al de dichte TT RS.

(bron: Autoweek)

Lees 855 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 december 2017 09:30

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.