Print deze pagina
woensdag, 21 mei 2008 09:26

Officieel: Audi TT Clubsport Quattro

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dit weekend toonde Audi als opwarmertje voor het GTI-evenement aan de Wörthersee de A3 TDI Clubsport Quattro. Het echte vuurwerk heeft het merk echter voor vandaag bewaard: de TT Clubsport Quattro.

 

 
De auto borduurt voort op de TTSpeedster die Audi vorig jaar al tijdens de Wörtherseetour liet zien. De nieuwe concept-car heeft een vermogen van “meer dan 300 pk”, opgewekt door een opgefokte 2,0-liter TFSI-motor. Deze is gekoppeld aan een S-Tronic transmissie, die de krachten naar alle vier de wielen stuurt.
De TT Clubsport Quattro staat op 19 inch lichtmetaal en is 66 millimeter breder dan een serie-TT. Aan de achterzijde geeft een forse diffuser een duidelijke hint dat het hier om een speciale auto gaat. In combinatie met versterkte A-stijlen zorgen twee grote rolbeugels ervoor dat de speciale TT ook tijdens een koprol z’n inzittenden goed beschermt.
Binnenin heeft Audi ook z’n best gedaan: er zijn aluminium pedalen, een aan de onderkant afgeplat stuurwiel en racekuipjes. Verder onderscheidt de Clubsport Quattro zich van zijn normale broertjes door een oranje-witte afwerking en gele accenten op de klokkenwinkel.
De meest verheugende zin lezen we onderaan de officiële persinformatie: Audi ’sluit een beperkte serieproductie niet uit’. We hopen u morgen na ons bezoek aan het GTI-evenement in Oostenrijk meer te kunnen vertellen over de precieze plannen die Audi met de TT Clubsport Quattro heeft.

(bron: autoweek.nl)

Lees 2331 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:38