Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
maandag, 03 maart 2014 20:08

Audi TT officieel onthuld

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Audi-feestje rondom de onthulling van de nieuwe TT zal wat minder uitbundig zijn nadat de sportcoupé eerder vandaag al in vol ornaat op internet verscheen. Het officiële beeldmateriaal en de bijbehorende specificaties zijn nu door Audi vrijgegeven.

 

 

Over het uiterlijk van de nieuwe Audi TT hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben, want daar heb je de hele dag - mocht je daar behoefte aan hebben gehad - al naar kunnen kijken. De meest opvallende wijzigingen ten opzichte van het huidige model zitten vooral aan de strakker gelijnde voorkant met hoekige grille en rechthoekige koplampen. Voor de rest is het oersilhouet uit 1998 aardig intact gebleven maar wanneer je de drie generaties TT naast elkaar zet, zoals op foto 6, zijn de verschillen toch overduidelijk.

Voor de fans van cijfertjes: de nieuwe Audi TT is met z'n 4,18 meter even lang als het huidige model, breedte (1,83 m) en hoogte (1,35) zijn ook zo goed als identiek. Het verschil zit 'm in de wielbasis, die 37 millimeter is toegenomen naar 2,51 meter, waardoor de overhang aan voor- en achterkant korter is en de interieurruimte er op vooruit gaat. Het gewicht van de nieuwe TT ligt zo'n 50 kg lager dan bij het huidige model. In de bagageruimite kun je 305 liter kwijt, 13 liter meer dan voorheen.

Meest opvallend aan het nieuwe dashboard, dat we al een tijdje kennen, is de 'virtuele cockpit' voor de neus van de bestuurder, inclusief animaties en grafieken. Hierdoor is een centraal schermpje in de middenconsole overbodig geworden. Het display en de bediening van de airco zit nu 'in' de uitstroomopeningen, dat scheelt ook weer knoppen.   

Bij de lancering is er keuze uit een 2.0 TFSI met 230 pk/370 Nm of 310 pk/380 Nm. Die laatste is voorbehouden aan de TTS en die snelt er in 4,7 seconden mee naar de 100 km/h. De top is begrensd op 250 km/h. Een handbak is standaard, een S-Tronic-automaat optioneel. De TFSI met 230 pk en voorwielaandrijving heeft voor de 0-100-sprint 6 seconden nodig, de versie met Quattro en S-Tronic 5,3 tellen. Ook deze versie haalt 250 km/h. Het gemiddelde verbruik van deze versie bedraagt 6,8 l/100 km, de CO2-uitstoot is 159 g/km. Voor de TTS met 310 pk geeft Audi geen verbruikscijfer op. 

Dieselen kan met een 2.0 TDI van 184 pk en 380 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie en met aandrijving op louter de voorwielen. 0-100 km/h gaat in 7,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 235 km/h. Het gemiddelde verbruik ligt op 4,2 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 110 g/km.

Audi's adaptieve dempersysteem Magnetic Ride is standaard op de TTS en optioneel op alle andere uitvoeringen. Alle TT's krijgen van huis uit progressieve besturing; hoe meer je instuurt, hoe directer de besturing wordt. Ook standaard is Xenon Plus-verlichting, wie meer wil kan kiezen voor led- of Matrix led-koplampen.  

De nieuwe Audi TT debuteert morgen op de Salon van Genève. Nog voor de zomer kun je een bestelling plaatsen bij de dealer, de uitlevering geschiedt in het najaar.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1718 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 maart 2016 21:36

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.