Print deze pagina
maandag, 26 januari 2015 13:00

Audi TT Offroad gaat als TTQ in productie

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Audi heeft groen licht gegeven voor een productieversie van de TT Offroad Concept. De auto zal in 2017 als TTQ op de markt komen. Helaas moet de Sportback Concept het veld ruimen.

 

Dat meldt het Engelse Car Magazine op basis van informatie vanuit Audi zelf. Met de naamgeving TTQ vermijdt Audi de confrontatie met Fiat Chrysler, wat onder meer de rechten op de namen Q2 en Q4 heeft. Op zich is TTQ ook een logische naam, aangezien de auto een SUV is – bij Audi aangeduid met Q – in de nieuwe TT-familie.

De keuze voor het in productie nemen van de TTQ is volgens Audi gemaakt uit praktische overwegingen. De markt voor cross-overs staat er goed voor en de auto is bovendien het meest praktisch van alle TT-conceptauto’s die de laatste tijd zijn verschenen.

Dat laatste is dan ook de reden dat Audi de Sportback Concept laat voor wat het is. Qua looks wint de auto het waarschijnlijk voor velen van de Offroad Concept, maar hij zou niet ruim en praktisch genoeg zijn in de ogen van Audi. Om diezelfde reden wordt ook de TT Allroad aan de kant geschoven.

(bron: autoweek.nl)

Lees 3251 keer