Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland. Deel uw passie en genieTT!
Forum
donderdag, 08 juni 2006 11:33

Gereden: Audi TT MK2

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wie oog in oog komt te staan met de nieuwe Audi TT, heeft meteen in de gaten dat het een nieuwe auto is. Maar tegelijkertijd zijn de lijnen van het oude model wonderwel in ere gehouden. Een knappe prestatie, die ook vanbinnen is neergezet.
 
Als vanouds kijk je tegen dat typische Audi-dashboard aan. Ietwat druk en rommelig, een paradijs voor knopjes-fetisjisten maar solide en sjiek. De nieuwe TT komt er met keuze uit twee motoren: de 2.0 TFSI met 200 pk die we uiteraard uit de Golf GTI kennen, en de 3,2-liter V6 met 250 pk.
Als testbaan heeft Audi vandaag voor ons de Grossglockner pas in Oostenrijk uitgekozen; beslist een plek waar een goede auto tot zijn recht moet komen.. en de zwakke broeders door de mand vallen. We nemen eerst de 3.2 Quattro mee, met een DSG automaat. Een prettige configuratie voor het eerste stuk van onze rit, die voornamelijk over Duitse snelwegen voert. De nieuwe TT voelt eigenlijk heel vertrouwd aan, net als zijn uiterlijk al doet vermoeden. Je hebt niet echt het gevoel in een sportauto te zitten, daar zijn zowel motor als onderstel wat te goedmoedig voor. Maar reizen op grote snelheid doe je heerlijk.
De overstap naar de 2.0 TFSI zou na de V6 een lauwe douche moeten zijn, maar dat blijft uit. De 50 pk minder merk je maar licht. Wat je wel merkt, is dat deze auto niet vier-, maar voorwielaangedreven is. Met name als je flink wegtrekt, wordt de voortrein wat zoekerig.
De prijzen zijn inmiddels ook bekend. De 2.0 TFSI is leverbaar vanaf 45.490 euro, de 3.2 V6 quattro kost minimaal 54.990 euro.
 
Een uitgebreide rij-impressie van de nieuwe Audi TT staat in AutoWeek 24, die op 14 juni verschijnt.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1019 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:44

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.