Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 16 mei 2007 12:19

Audi TT Roadster als Speedster

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Audi gaat helemaal los met de TTroadster. Aanstaand weekeinde schittert deze als super lage Clubsport Quattro, een studiemodel, op een tuningevenement in Oostenrijk. 


In het hemelvaartsweekend vindt er een zogenaamd GTI-Treffen plaats bij de Wörthersee in Oostenrijk. Het tuningsfeest wordt dit jaar wel heel bijzonder opgeluisterd, en wel door Audi. De Clubsport Quattro is een TT Roadster zonder cabriokap, met een bijzonder laag voorruitje in de ware Speedster-traditie, al heeft Audi nooit een dergelijke auto in het gamma gehad, en onder de kap zit de 2.0 TFSI van de Audi S3 die nog eens extra gekieteld is. Maar liefst 300 pk levert de geblazen tweeliter turbo. In de S3 zit al een motor met een extra grote turbo, Audi heeft voor de concept het inlaattraject aangepakt. De 300 pk krachtbron is aan de S-tronic gekoppeld die ervoor zorgt dat de vier wielen van kracht worden voorzien. Om de Clubsport Quattro stoerder te maken dan een gewone TT roadster heeft de studie een nog grotere grille en enorme gaten in de voorbumper. Hij staat op 20 inch wielen met banden in de maat 265/30. De spoorbreedte is met 80 millimeter toegenomen.

(bron: autoweek.nl)

Lees 1980 keer Laatst aangepast op maandag, 21 maart 2016 09:42

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.