Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 14 augustus 2013 11:46

Audi TTS Competition markeert 500.000 TT’S

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sinds z’n debuut in 1998 zijn er 500.000 Audi’s TT van de assemblageband gelopen en om dat te vieren, komt Audi met een feestvarken op de proppen: de TTS Competition.

 

We kunnen uitgebreid ingaan op die TTS Competition maar het feit dat de auto niet in Nederland op de markt komt, maakt ‘m een stuk minder interessant. “Wij hebben de TT Advance-modellen waarin onder andere het S Line-pakket zit verwerkt en die sluiten het beste aan bij de Nederlandse marktwensen”, licht de woordvoerder van AudiNederland de keuze toe om de TTS Competition niet te importeren. Meer dan een actiemodelletje op 19-inchwielen is het feitelijk ook niet, het enige bijzondere is dat de oplage beperkt blijft tot 500 stuks.  

De oorsprong van de oer-TT ligt in California, waar een concept-car van de auto van de tekentafel rolde in het Volkswagen Group Design Center. Onder andere de huidige ontwerpbaas van Hyundai en Kia, Peter Schreyer, droeg z’n steentje bij aan het ontwerp. De productie van type 8N begon in 1998 met de TT Coupé, een jaar later kwam daar de Roadster bij, beide leverbaar met voor- en vierwielaandrijving. De TT was samen met de Golf R32 de eerste die de inmiddels ingeburgerde DSG-transmissie (S-Tronic bij Audi) met dubbele koppeling kreeg aangemeten binnen het VW-concern.

In 2006 volgde de tweede generatie TT (de 8J) van de hand van Walter de’Silva. Deze was/is onder andere met TDI leverbaar, nogal bijzonder in dit segment. Het topmodel is de TT RS, voorzien van een 340 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder met turbo. Voor wie het iets minder heftig mag, is er de TTS met een viercilinder turboblok van 272 pk, de auto die nu dus dient om de productie van de 500.000ste TT te vieren. De TT wordt gebouwd in Audi-thuisbasis Ingolstadt, de eindassemblage vindt plaats in Gyor in Hongarije.  

(bron: autoweek.nl)

Lees 2238 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.