Audi TT Club
Welkom bij Audi TT Club Nederland.Deel uw passie en genieTT!
Forum
woensdag, 08 januari 2014 11:55

Audi toont dashboard volgende TT

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Momenteel is in Las Vegas de Consumer Electronics Show aan de gang. Audi heeft besloten om het interieur van de nieuwe Audi TT op deze gadgetbeurs uit de doeken te doen.

 

De huidige TT is wel toe aan een opvolger, en de dames en heren in Ingolstadt zijn inmiddels druk in de weer met de ontwikkeling van een nieuwe generatie van de coupé. Op de Consumer Electronics Show, een jaarlijks terugkerend gadgetfeestje in Las Vegas, heeft Audi het interieur van z'n nieuweling alvast onthuld.

Bij een sportief model als de TT hoort natuurlijk een gespierd ogende binnenzijde. We zien een cockpit met redelijk eenvoudige lijnen, maar wel een die duidelijk sportieve aspiraties vertoont. De laatste studiemodellen van Audi, de Crosslane en de Sport Quattro Laserlightverklapten het eigenlijk al: ook de nieuwe TT krijgt een volledig digitaal instrumentenpaneel. De reguliere klokkenwinkel maakt plaats voor een 12,3-inch display, waardoor een centraal geplaatst informatiescherm overbodig wordt gemaakt. Het scherm is gekoppeld aan een nieuwe generatie MMI.

In de reguliere stand, toont het display de snelheidsmeter en de toerenteller. Wanneer de infotainment-modus wordt aangevinkt, krimpen de klokken enigszins om plaats te maken voor bijvoorbeeld een navigatiecluster. 

Verder komen we ronde ventilatieroosters tegen met turbine-achtige 'schoepen'. In de naaf van de roostertjes zit het bedieningsorgaan verwerkt, die op een klein schermpje enige informatie geeft.

De derde generatie van de TT verwachten we ergens in de tweede helft van dit jaarop het asfalt tegen te komen.

(bron: autoweek.nl)

Lees 2559 keer

Audi TT Club NL/BE

Audi TT Club Nederland is al ruim 10 jaar de club voor Audi TT rijders om hun passie omtrent de TT te delen. Dit resulteert in meerdere gezellige meetings per jaar. Met ondermeer Nederlanders, Belgen, Engelsen en Duitsers.